סוג אינטראקציה

Wear OS מאפשר למשתמשים לקבל מידע במהירות ולבצע פעולות. אפליקציות, כרטיסי מידע, תכונות נוספות, התראות ופעולות קוליות עוזרות לאנשים לבצע משימות באמצעות השעון.

אפליקציות

מפתחים יכולים ליצור חוויות ממותגות ומעניינות באמצעות אפליקציות ל-Wear OS. האפליקציות האלה יכולות לנצל את מלוא יכולות החומרה של השעון כדי לספק חוויות עשירות ואינטראקטיביות.

האפליקציה היא יעד שבו המשתמשים יכולים לקיים אינטראקציה עם התוכן ולהשלים את המשימה שלהם. יש הרבה נקודות כניסה לאפליקציה, כולל הקשה על רכיב מורכב, משבצת, רשומה במרכז האפליקציות והתראה.

watch-face

איור 1. מרכז האפליקציות של Wear OS.

כרטיס מידע

בכרטיסי המידע אפשר לקבל גישה מהירה למידע ולפעולות שאפשר לראות במהירות. המשתמשים בוחרים אילו משבצות מידע הם רוצים לראות ומחליקים אליהן מתצוגת השעון.

משבצות הן פתרון מצוין לתרחישי שימוש שבהם המשתמש זקוק למידע רב יותר ממה שאפשר להציג בתכונה 'תצוגת מידע מותאמת אישית'.

אריחים

המשתמש יכול לגלול במהירות בקרוסלה של כרטיסי המידע כדי לקבל גישה מהירה למידע ולפעולות.

תכונות נוספות

תצוגות השעון יכולות להציג מידע נוסף מלבד השעה, כמו נתונים רלוונטיים ועדכניים. כשאתם מוסיפים תכונה מורכבת, האפליקציות המותקנות מציגות מידע ופעולות שימושיות, כמו פגישות קרובות.

אנשים יכולים להקיש כדי לבצע פעולות שונות בווידג'טים, כולל הקשה כדי לקבל מידע נוסף באפליקציה או הקשה כדי לשנות את המצב של הווידג'ט. לדוגמה, תוכלו ליצור תצוגה מותאמת אישית שתעזור לכם לעקוב אחרי מספר כוסות המים שאתם שותים בלחיצה מהירה.

תכונות נוספות

איור 2. תצוגת שעון עם תכונות נוספות של נתונים מאפליקציית אימון ומיומן.

התראות

ההתראות מספקות נתונים סביבה ותלויים-הקשר.

אפשר להרחיב את ההתראות כדי להציע אינטראקציות נוספות, כמו תשובה להודעה, פתיחת מיקום במפה או הפעלת שיר. תבניות התראות זמינות להודעות בצ'אט ולאירועים ביומן.

voice-action

איור 3. התראה בסטטוס ההתראות.

פעולות קוליות

פעולות קוליות מאפשרות אינטראקציות ללא שימוש בידיים עם Wear OS. הפעולות האלה עוזרות לאנשים לענות על שאלות, והן יכולות להפעיל פעולות ספציפיות באפליקציות מותקנות.

fits-together

איור 4. אחרי שהמשתמש אומר את הפקודה הקולית "Ok Google, show me my agenda", השאילתה מופיעה כטקסט במסך.

איך הכל מתחבר

כדאי לתת עדיפות לתוכן בפלטפורמות השונות בהתאם לרמת החשיבות שלו ולתדירות שבה המשתמשים זקוקים לו, כפי שמוצג בדוגמה הבאה של אפליקציית מזג האוויר:

דוגמה לתכונה נוספת

תכונה נוספת

P1: מה מזג האוויר עכשיו?

דוגמה להתראה

התראה

P1: Tell me about a weather advisory

דוגמה לקטעי מפה

כרטיס מידע

P1: What's the weather right now?

P2: What's the weather today?‎

אפליקציה לדוגמה

אפליקציה

P1: What's the weather right now?

P2: What's the weather today?‎

P3: מהו פירוט השעות?

P3: העדפות